THEESCHENKERIJ & SNOEPWINKEL

Welkom bij De Rode Held, we heten je graag van harte welkom op onze unieke locatie in het centrum van Buren, midden in de Betuwe. In de ambiance van een ommuurde binnentuin én een oudhollandse snoepwinkel creëren we een unieke thee-ervaring. In de winkel, in een pand van begin 1600 zijn nog verschillende originele details van de snoepwinkel aanwezig. Mooie hoge kasten tot aan het plafond, met gruttersbakken voor allerlei lekkernijen. De oude snoeppotten voor het oud-Hollandse schepsnoep staan nog op de planken en de rollen inpakpapier hangen nog in hun originele houders aan de muur. Zelfs het laatste assortiment aan schepsnoep staat nog in sierlijke krulletters op een groot krijtbord aan de muur die de tand des tijds heeft doorstaan, met haar kalkvoegen en grote kloostermoppen.


TIJD voor THEE
Voel je welkom bij De Rode Held voor een kopje thee of koffie met wat lekkers. Kom gewoon gezellig langs en proef de variatie tussen alle verschillende losse theemelanges. Je hebt daarbij keuze tussen melanges van zwarte-, groene-, witte- en vruchten- of kruidenthee. Ben je een liefhebber van fruitige tonen, of houd je van wat meer pit en ga je liever voor de kruidige theeën? Bij iedere tafel staat een rijkelijk gevulde theedoos klaar met de heerlijkste smaken. Naast onze variatie aan theeën kun je bij ons ook genieten van een lekker bakkie koffie of glas frisdrank. Voor bij de thee zijn we voor jullie opzoek gegaan naar mooie verfijnde zoete lekkernijen. Stuk voor stuk vormen ze samen met onze dranken de perfecte combinatie. Dat is toch genieten!?


SNOEPwinkel
Denk je in Buren aan snoep, dan denk je aan De Rode Held. Met meer dan 70 soorten oud Hollandssnoep kun je, je hart ophalen in dit kleine snoepwinkeltje. In de ruimte naast de theekamer kun je oude herinneringen doen herleven met snoepsoorten zoals zoethout, polkabrokken, wijnballen en dubbeldip. Net als vroeger kun je sommige snoepsoorten nog per stuk kopen. Daarnaast staan de schepsnoepsoorten al netjes voor je verpakt op de planken. Als je toch nog vragen hebt, dan helpen we je graag verder.
openingsTIJDEN
De Rode Held heeft geen standaard openingstijden zoals veel andere theetuinen en theekamers. Om een bezoekje aan De Rode Held uniek te houden hanteren wij onze exclusieve openingstijden. Aan de rechterkant (bij mobiel onderaan) van deze pagina staan de openingstijden voor zover deze nu bekend zijn. Wij proberen de openingstijden tot minimaal een maand vooruit up-to-date te houden. De evenementen in Buren staan voor het hele jaar al aangegeven en ingepland. Wil je zeker zijn van een plekje tijdens één van onze exclusieve openingstijden, dan is het verstandig om te reserveren.

 

HIGH tea
Kom gezellig samen genieten van onze High Tea. Je bent al welkom in je eentje en vanaf zes personen kunnen we de hele ruimte voor je reserveren. We beginnen de High Tea met een sprankelend gekoeld welkomstdrankje om mee te proosten. Hierna gaan we over op onze selectie theeën. Er is keuze uit ruim 60 soorten thee en theemelanges. Mocht er iemand niet zo van thee houden dan kan er ook onbeperkt gekozen worden voor mineraalwater bruisend en plat of voor koffie, cappuccino en espresso. Na de bruisende starter worden in twee gangen de hartige en zoete hapjes geserveerd zodat hier gedurende de gehele High Tea van genoten kan worden. De tijd voor een High Tea is ongeveer een twee uur. Maar vind je dit wat te kort... dan is het ook mogelijk om een uur bij te boeken! Heb je tijdens de High Tea een lekkere thee geproefd dan kun je daarvan ook altijd nog een zakje aanschaffen voor thuis, of om weg te geven. Klik hier om direct te reserveren.
stad BUREN
Een bezoekje aan De Rode Held is uitstekend te combineren met een fietstocht door de Betuwe of een wandeling in het stadje. Buren staat onder andere bekend om het huwelijk van Willem van Oranje in 1551 met zijn eerste vrouw Anna van Egmond, gravin van Buren. Bezoekers uit binnen- en buitenland komen daarom in Buren samen om met volle teugen te genieten van alles wat deze stad met haar rijke historie te bieden heeft. Of je nu wil winkelen in de unieke boetiekjes of een historische wandeling wilt maken langs de stellingmolen op de wal, het enige Koninklijke Weeshuis van Nederland of de kerk waar Willem van Oranje is getrouwd, er is voor elk wat wils. Voor meer informatie over een bezoekje aan Buren kun je terecht op de site van BurenStad. Oranjestad Buren is met haar centrale ligging in Nederland, de ideale locatie voor onze theekamer. De stad is voor iedereen goed bereikbaar en parkeren kan in en rond het centrum.

Heb je speciale wensen, of vragen dan kun je altijd via de contactpagina of een persoonlijk berichtje op Facebook of Instagram, contact met ons opnemen.